Kribler det i fingrene når venner og bekendte snakker om at komme ud i verdenen og opleve noget andet end charter og turistbomber? Så er du ikke alene. De senere år har specielt turismeindustrien oplevet en stigende efterspørgsel på ”the real deal”. Hvad der egentligt ligger bag de ord er en subjektiv sag, men for mange vandreentusiaster må det være at være helt ekskluderet fra omverdenen med kun dig og din taske på en af verdenens hårdeste treks – som du selvfølgelig finder en liste over herunder:
Korsika – GR20
180km på en i et par Hanwags på en bjergryg diagonalt over Korsika. GR20 er ikke bare er det vurderet til at være en af de hårdeste og sværeste treks i Europa, det er også en af de flottest bjergruter som EU har at byde på. Selve turen er sat til at tage mindst 15 dage at gennemføre. Turen strækker sig hele vejen fra Calanzana i nordvest til Conga i syd. Ruten byder på fantastisk natur og et indblik i de små samfund der eksisterer i højlandet. Statistikken på GR20 er at cirka en tredjedel af de årligt 17.000 vandrere gennemfører hele turen, der ender på i alt 19.000 højdemeter.
Bhutan – The Snowman Trek
På med de Hanwag’s! På The Snowman Trek snakker statistikkerne for sig selv. Der er cirka 50 procent flere mennesker der bestiger Mount Everest årligt end der er folk som klarer trekket. Det er et enormt dyrt trek uden nogen form for succes garanti – halvdelen af alle der starter trekket, gennemfører det ikke grundet vejr, højdesyge mm.
Trekket er beliggende i Bhutan, som bare i sig selv er et svært land at komme til. Indti 1960 har landet været isoleret fra omverdenen og nu til dags er der også kun et meget begrænset antal turister der hvert år får lov til at komme ind og opleve landet.
Vælger du at tage dig selv og dine Hanwag støvler ud på 31 dages Snowman Trek, tester du ikke bare din egen fysiske styrke, men i stor stil også din mentale. Klarer du den, bliver du belønnet med noget at den sidste urørte natur på hele moder jord – ikke noget mange kan blære sig med
Tanzania – Kilimanjaro
Kilimanjaro er en af de ture man kender én eller to der har været på – og hatten af for dem. Bjerget bliver oftest forsøgt besteget på 5-6 dage, noget der i mange tilfælde ender ud i at folk bakker ud med højdesyge. Faktisk skynder vandreholdene sig i en sådan grad at kun sølle 43% af de årligt 25.000 udstedte tilladelser når toppen.
Grunden til at så mange desværre vælger den hurtige vej (4,5 elller 6 dage) er fordi Kilimanjaro bestemt ikke er et billigt bjerg at være på. Bruger folk et par dage på at akklimatisere ordentligt vil succes raten forhåbentligt også stige markant. Overvejer du at tage give det et skud, anbefales der lidt forskellige fodtøj. Vandresko i bunden og et par gode Hanwag på toppen.
Nepal – The Great Himalayan Trail
Sidst, men overhovedet ikke mindst, er det store Himalaysiske trek. Bygget på en drøm om at sammenkoble alle de store ture i Nepal er den her – 156 dage i bjergene og 200.000kr hvis du vælger at gøre det med en guide.
Dette er den ultimative Nepal rejse, der ikke bare sætter enormt store krav til din kondi og det mentale velvære, men også din evne til at leve knap og nap et halvt år på primitiv vis i de meget simple nepalesiske tehuse.